Reparex magyarországi képviseletének hivatalos oldala

Maradt kérdése?
Telefonon rendelne?

Hívja ügyfélszolgálatunkat!

+36 (1) 7 883 884

(Munkanapokon hívható: 10:00-17:00)

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a REPAREX?

A REPAREX egy hajvíz, ami segít visszakapni az őszülés előtti eredeti hajszínt.

Ez egy hajfesték?

Nem, ez nem hajfesték. A hajfestékek a haj külső rétegét festik a kívánt árnyalatra, míg a REPAREX belülről állítja helyre az eredeti szint.

Hogyan lehet hajat festeni belülről?

A REPAREX a hajat nem fest. Ez egy természetes enzim oldata. Az ősz haj a szintelen melanin miatt ősz, vagyis a pigment sejtek, amik a hajszínért felelősek elszintelenednek. A REPAREX használata során oxigén elvonásával a melanin besötétedik és visszatér az eredeti hajszín.

Tulajdonképpen miért őszülünk?

Szervezetünk életünk során folyamatosan állítja elő a melanin pigmentet, oxidált, színtelen formában. Mielőtt a melanin bejutna a hajszálba, a haj gyökereknél levő sejtek úgynevezett kataláz enzimeket termelnek, ezek elvonják a melaninból az oxigént, és ez által az besötétedik. A hajszálak vastagságától függ, hogy mennyire. Ahogy öregszünk, vagy ha valamilyen betegségben szenvedünk, illetve súlyos stressz hatására ezek a hajtövi sejtek károsodnak, vagy teljesen elhalnak. Gondoljunk csak azokra az esetekre, amikor valaki nagy stressz hatására egyik napról a másikra őszül meg.
A REPAREX glucuronátum reduktáz enzimet tartalmaz. Ez az enzim is képes elvonni az oxigént a hajszálakból, ami által a benne lévő melanin besötétedik, és így a haj visszanyeri eredeti színét. De csak az eredetit! Ez a REPAREX hatásmechanizmusa.

Igaz, hogy az ember a haja színét a szüleitől örökli?

Csak félig. A hajszín a haj vastagságától függ. Ezt a vastagságot örököljük szüleinktől. Minél vékonyabb a hajszál, annál világosabb (szőkébb), mert nem fér bele annyi melanin. Így, minél vastagabb a hajszál, annál sötétebb- barna vagy fekete lesz.

Tehát a REPAREX használatával nem választhatok tetszőleges színt?

Nem, csak az eredeti szín állítható vissza.

Nagyon sok jót hallottam a készítményről. Vajon a hajhullást is megállítja?

A hajhullást a legutóbbi kutatások szerint valamilyen elem hiánya okozza. Ez mindenkinél más lehet. Valakinél a vas, valakinél a szelén stb. hiányzik.
Ez a probléma még megoldásra vár, ebben a REPAREX nem segít. Az viszont biztos, hogy nem okoz hajhullást.

Miért van külön termék férfiaknak, nőknek és szakállra?

Tudni kell, hogy a férfi és női hajtípusok különböznek egymástól. Pl. a női haj finomabb, törékenyebb, minta a férfi haj. Ezért előfordult, hogy az eredetileg „uniszexnek” tervezett REPAREX nem működött mindig megfelelően. E miatt a különbözőség miatt kell más anyagösszetételt alkalmazni a női hajhoz, mint a férfi hajhoz, hogy mindenkinél megfelelően működjön a szer. A bajuszokban és szakállakban sokszor előfordul atka. Az atkák felfalják az enzim hatóanyagot, és így nem működik a REPAREX.
Ezért azt mondjuk, aki azt állítja, hogy minden haj-és szőrtípusnak egyfajta szer használata meghozza a kívánt és elvárt eredményt, az nem mond igazat.

A szemöldököm színét szerettem volna visszaállítani. Nehezebben értem el a kívánt hatást, mint a hajamon. Mi az oka?

Biztosan nem a megfelelő szert alkalmazta. Ebben az esetben a speciálisan szakállra és bajuszra kialakított szert kell használni.

Azt olvastam, az 5 ( ) reduktáz enzim hajhullást okoz. Ahogy láttam, ez a termék tartalmazza ezt az enzimet. Nem okoz a REPAREX ezért hajhullást?

A REPAREX nem az 5 & reduktázt , hanem az 1 & reduktázt tartalmazza, és a két enzim között nagy különbség van. A REPAREX nem okoz hajhullást.

A feleségem REPAREX termékét használtam, ami nők részére van készítve, és tökéletesen működött az én hajamon is. Miért van külön termék nőknek, férfiaknak, szakállra, ha így is működik?

A férfiaknak, nőknek, szakállra készült termék ugyan azon elv alapján működik. A különbség az, hogy huzamosabb használat után a férfiaknak készült termék károsíthatja a finomabb és törékenyebb női hajat. Ugyanis a férfi haj vastagabb, kevésbé törékeny, mint a női. A nők számára létrehozott termék még pluszban ápoló anyagokat is tartalmaz (biotin, pantotén sav, ricinusolaj, tengeri só stb.). „

Én minden nap zuhanyozom, és egyúttal hajat is mosok. A REPAREX használata után is megmoshatom a hajam?

Minden kozmetikai terméknek szüksége van bizonyos időre, hogy hatását ki tudja fejteni. Ha a REPAREX használata után rögtön megmosná a haját, ez éppen olyan hiba lenne, mintha az arcára használna egy bőrtápláló krémet és utána rögtön lemosná egy alkoholos kendővel. Vagyis nem hagyna időt a terméknek, hogy kifejtse hatását.
A tanácsunk- zuhanyozzon, mossa meg a haját, törölje félszárazra. Ez után alkalmazza a REPAREX terméket, és szárítsa meg a haját hajszárítóval.
Ezt naponta megteheti. De jobb hatást érhet el, ha az első időkben valamivel ritkábban mos hajat.

Mennyi ideig tart el egy flakon?

Említettük, hogy csak kis mennyiségben alkalmazzuk a szert. Az első flakon így eltart kb. egy-két hétig. A második és a következők már egy hónapig is, a hajhossztól függően.

A REPAREX egy féle illattal kapható csak, vagy választható másik illat is?

Tekintettel a kémiai összetevőkre, csak olyan illatanyagokat használunk, amelyek nem vegyülnek azokkal. A felhasználók véleményét figyelembe véve, és a lehetőségek alapján most az un. „Mountain Pine” illatot használjuk, ami nem zavarja a felhasználó saját illatait (Pl. deo, parfüm)

Mennyi ideig tart ki egy flakon?

Attól függ, milyen hosszú hajra használják. Minél hosszabb, annál több folyadékra van szükség. Az első flakon 8-10 cm átlag hajhossznál eltart 10-12 napot. A második már egy hónapot is. Általában mindenki hamar rájön, hogyan lehet a legtakarékosabban felhasználni.

Hogyan használjuk a REPAREX készítményt

A REPAREX flakon speciális adagolóval van felszerelve. Ezzel kis adagokat juttatunk a hajtövekhez, és a tenyerünkkel és ujjainkkal az egész hajon eloszlatjuk a folyadékot. Finoman a fejbőrbe is bemasszírozhatjuk. Így egyúttal a hajat is nedvesítjük. A kezelés elején, minimum tíz napig, minden nap ismételjük meg az eljárást. Amikor már észrevehető a REPAREX hatása, akkor heti szinten egyszer-kétszer alkalmazzuk a szert, vagy szükség szerint.”

Szeretném használni a készítményt, de születésemtől fogva albinó vagyok. Milyen eredményt várhatok így?

Az albinizmus genetikai hiba, amikor éppen az a gén hiányzik a szervezetből, amelyik az oxigén elvonó enzim előállításáért felelős. A REPAREX elvonja a színtelen melanintól az oxigént, így a haja olyan színű és olyan vastagságú lesz, amit e hiba nélkül a szüleitől örökölt volna.

Van olyan akinél a Reparex nem tud megfelelő hatást kifejteni ?

A Reparex hajtonik részlegesen őszült hajon biztosítja a kívánt eredményt. Tehát ha Önnek nagymértékben vagy teljesen ősz a haja, akkor nem tanácsoljuk a használatát, mivel a kimerült hajhagymák nem stimulálhatóak a megfelelő mértékben és az eredmény nem kívánt elszíneződés lehet.

Maradt kérdése?

Ha nem talált választ kérdésére, ne habozzon írja meg ügyfélszolgálatunknak az alábbi űrlap segítségével, és mi 48 órán belül válaszolunk Önnek!

Telefonon érdeklődne? Hívja a  +36 (1) 7 883 884 telefonszámot, vagy ide kattintva kérjen ingyenes visszahívást!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Kérdése:

Hívj rendelésért!