Reparex magyarországi képviseletének hivatalos oldala

Maradt kérdése?
Telefonon rendelne?

Hívja ügyfélszolgálatunkat!

+36 (1) 7 883 884

(Munkanapokon hívható: 10:00-17:00)

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérem válasszon az alábbi 3 csoport közül, és találja meg a számára fontos kérdésekre a választ itt:

Mi a REPAREX?

A REPAREX egy hajvíz, ami segít visszakapni az őszülés előtti eredeti hajszínt.

Ez egy hajfesték?

Nem, ez nem hajfesték. A hajfestékek a haj külső rétegét festik a kívánt árnyalatra, míg a REPAREX belülről állítja helyre az eredeti szint.

Hogyan lehet hajat festeni belülről?

A REPAREX a hajat nem fest. Ez egy természetes enzim oldata. Az ősz haj a szintelen melanin miatt ősz, vagyis a pigment sejtek, amik a hajszínért felelősek elszintelenednek. A REPAREX használata során oxigén elvonásával a melanin besötétedik és visszatér az eredeti hajszín.

Tulajdonképpen miért őszülünk?

Szervezetünk életünk során folyamatosan állítja elő a melanin pigmentet, oxidált, színtelen formában. Mielőtt a melanin bejutna a hajszálba, a haj gyökereknél levő sejtek úgynevezett kataláz enzimeket termelnek, ezek elvonják a melaninból az oxigént, és ez által az besötétedik. A hajszálak vastagságától függ, hogy mennyire. Ahogy öregszünk, vagy ha valamilyen betegségben szenvedünk, illetve súlyos stressz hatására ezek a hajtövi sejtek károsodnak, vagy teljesen elhalnak. Gondoljunk csak azokra az esetekre, amikor valaki nagy stressz hatására egyik napról a másikra őszül meg.
A REPAREX glucuronátum reduktáz enzimet tartalmaz. Ez az enzim is képes elvonni az oxigént a hajszálakból, ami által a benne lévő melanin besötétedik, és így a haj visszanyeri eredeti színét. De csak az eredetit! Ez a REPAREX hatásmechanizmusa.

Igaz, hogy az ember a haja színét a szüleitől örökli?

Csak félig. A hajszín a haj vastagságától függ. Ezt a vastagságot örököljük szüleinktől. Minél vékonyabb a hajszál, annál világosabb (szőkébb), mert nem fér bele annyi melanin. Így, minél vastagabb a hajszál, annál sötétebb- barna vagy fekete lesz.

Tehát a REPAREX használatával nem választhatok tetszőleges színt?

Nem, csak az eredeti szín állítható vissza.

Szeretném használni a készítményt, de születésemtől fogva albinó vagyok. Milyen eredményt várhatok így?

Az albinizmus genetikai hiba, amikor éppen az a gén hiányzik a szervezetből, amelyik az oxigén elvonó enzim előállításáért felelős. A REPAREX elvonja a színtelen melanintól az oxigént, így a haja olyan színű és olyan vastagságú lesz, amit e hiba nélkül a szüleitől örökölt volna.

Nagyon sok jót hallottam a készítményről. Vajon a hajhullást is megállítja?

A hajhullást a legutóbbi kutatások szerint valamilyen elem hiánya okozza. Ez mindenkinél más lehet. Valakinél a vas, valakinél a szelén stb. hiányzik.
Ez a probléma még megoldásra vár, ebben a REPAREX nem segít. Az viszont biztos, hogy nem okoz hajhullást.

Miért van külön termék férfiaknak, nőknek és szakállra?

Tudni kell, hogy a férfi és női hajtípusok különböznek egymástól. Pl. a női haj finomabb, törékenyebb, minta a férfi haj. Ezért előfordult, hogy az eredetileg „uniszexnek” tervezett REPAREX nem működött mindig megfelelően. E miatt a különbözőség miatt kell más anyagösszetételt alkalmazni a női hajhoz, mint a férfi hajhoz, hogy mindenkinél megfelelően működjön a szer. A bajuszokban és szakállakban sokszor előfordul atka. Az atkák felfalják az enzim hatóanyagot, és így nem működik a REPAREX.
Ezért azt mondjuk, aki azt állítja, hogy minden haj-és szőrtípusnak egyfajta szer használata meghozza a kívánt és elvárt eredményt, az nem mond igazat.

A szemöldököm színét szerettem volna visszaállítani. Nehezebben értem el a kívánt hatást, mint a hajamon. Mi az oka?

Biztosan nem a megfelelő szert alkalmazta. Ebben az esetben a speciálisan szakállra és bajuszra kialakított szert kell használni.

Azt olvastam, az 5 ( ) reduktáz enzim hajhullást okoz. Ahogy láttam, ez a termék tartalmazza ezt az enzimet. Nem okoz a REPAREX ezért hajhullást?

A REPAREX nem az 5 & reduktázt , hanem az 1 & reduktázt tartalmazza, és a két enzim között nagy különbség van. A REPAREX nem okoz hajhullást.

A feleségem REPAREX termékét használtam, ami nők részére van készítve, és tökéletesen működött az én hajamon is. Miért van külön termék nőknek, férfiaknak, szakállra, ha így is működik?

A férfiaknak, nőknek, szakállra készült termék ugyan azon elv alapján működik. A különbség az, hogy huzamosabb használat után a férfiaknak készült termék károsíthatja a finomabb és törékenyebb női hajat. Ugyanis a férfi haj vastagabb, kevésbé törékeny, mint a női. A nők számára létrehozott termék még pluszban ápoló anyagokat is tartalmaz (biotin, pantotén sav, ricinusolaj, tengeri só stb.). „

Hogyan használjuk a REPAREX készítményt

A REPAREX flakon speciális adagolóval van felszerelve. Ezzel kis adagokat juttatunk a hajtövekhez, és a tenyerünkkel és ujjainkkal az egész hajon eloszlatjuk a folyadékot. Finoman a fejbőrbe is bemasszírozhatjuk. Így egyúttal a hajat is nedvesítjük. A kezelés elején, minimum tíz napig, minden nap ismételjük meg az eljárást. Amikor már észrevehető a REPAREX hatása, akkor heti szinten egyszer-kétszer alkalmazzuk a szert, vagy szükség szerint.”

Mennyi ideig tart el egy flakon?

Említettük, hogy csak kis mennyiségben alkalmazzuk a szert. Az első flakon így eltart kb. egy-két hétig. A második és a következők már egy hónapig is, a hajhossztól függően.

Én minden nap zuhanyozom, és egyúttal hajat is mosok. A REPAREX használata után is megmoshatom a hajam?

Minden kozmetikai terméknek szüksége van bizonyos időre, hogy hatását ki tudja fejteni. Ha a REPAREX használata után rögtön megmosná a haját, ez éppen olyan hiba lenne, mintha az arcára használna egy bőrtápláló krémet és utána rögtön lemosná egy alkoholos kendővel. Vagyis nem hagyna időt a terméknek, hogy kifejtse hatását.
A tanácsunk- zuhanyozzon, mossa meg a haját, törölje félszárazra. Ez után alkalmazza a REPAREX terméket, és szárítsa meg a haját hajszárítóval.
Ezt naponta megteheti. De jobb hatást érhet el, ha az első időkben valamivel ritkábban mos hajat.

A REPAREX egy féle illattal kapható csak, vagy választható másik illat is?

Tekintettel a kémiai összetevőkre, csak olyan illatanyagokat használunk, amelyek nem vegyülnek azokkal. A felhasználók véleményét figyelembe véve, és a lehetőségek alapján most az un. „Mountain Pine” illatot használjuk, ami nem zavarja a felhasználó saját illatait (Pl. deo, parfüm)

Mennyi ideig tart ki egy flakon?

Attól függ, milyen hosszú hajra használják. Minél hosszabb, annál több folyadékra van szükség. Az első flakon 8-10 cm átlag hajhossznál eltart 10-12 napot. A második már egy hónapot is. Általában mindenki hamar rájön, hogyan lehet a legtakarékosabban felhasználni.

Régebben kapható volt az un.”Őszike” nevű szer. Ennek alkalmazása során nem lehetett használni olyan festéket, vagy olyan más szert, ami ammóniumot tartalmazott. Mi a helyzet a REPAREX esetében?

A szer tesztelése során nagyon sok festéket, vegyületet kipróbáltunk. Nem tapasztaltunk nem kívánt reakciót, feltéve, ha a két hét szünetet betartják!

Miért nem gyártják a REPAREX készitményt gél formájában?

El tudja képzelni, hogy tíz napig, naponta alkalmazza a gélt, úgy hogy pl. nem mos hajat? Megkeményedik, kezelhetetlenné válik. Ezért bizonyult a legjobb formának a folyadék.

Miért használják a csőr alakú adagolót, nem lenne alkalmasabb egy szórófej?

A REPAREX fejlesztése során többféle adagoló formát kipróbáltunk, azért, hogy a szer az egész hajfelületre, és a gyökerekhez is eljusson. Ezért bizonyult a legjobb megoldásnak a csőr alakú adagoló. Szórófej esetén a szer csak a hajzat felső rétegét érheti, és ha megnő, a tövek őszek maradnak. Ez gondot jelenthet a hajnyírás után.

Az interneten olvastam, hogy a REPAREX csak a hajtövekre hat. Igaz ez?

Nem, a RREPAREX az egész hajhosszon kifejti hatását, de csak pár óra után látható a változás.

REPAREX használata után már visszanyerte a hajam az eredeti színét. Ha más színre szeretném festeni, megtehetem?

Elvileg lehetséges, de a szer használata után és a festés előtt legalább két hét szünet tartását javasoljuk, mert az újabb típusú hajfestékek közül sok reagál az ezüst vegyülettel, ami a REPAREX egyik összetevője.

A REPAREX használata után száríthatom a hajam hajszárítóval?

Igen, sőt a meleg fokozza a szer hatását.

A REPAREX használata közben bármilyen sampon használható?

Igen, gond nélkül. Semmilyen sampon, vagy szappan nem befolyásolja a REPAREX hatását.

Használhatják a terméket nők terhesség és szoptatás ideje alatt?

Igen. A REPAREX külsőleg hat, nem szívódik fel a szervezetbe. Bármilyen betegség esetén lehet alkalmazni, nem káros, semleges a hatása.

Festett hajra is használható a REPAREX?

Igen, de ebben az esetben javasolt csak a hajtöveknél alkalmazni. Ahogy a festett haj nő, a gyökerektől kiindulva nyeri vissza eredeti színét.

Festett szőke hajam volt, és a REPAREX használatával visszanyertem eredeti sötétebb hajszínemet. Vissza festhetem újra szőkére?

Igen, minden gond nélkül lehet a REPAREX által ápolt hajat hidrogén peroxiddal szőkíteni. Ugyan úgy, mint annak idején az eredeti hajszinnél. Ez is bizonyítja, hogy a REPAREX úgy dolgozik, ahogy leírtuk. A haj azért sötétedik, mert a készítmény kivonja a melaninból az oxigént. Ez is bizonyíték arra, hogy hidrogén peroxid alkalmazásával visszaállítjuk az oxigén pótlását, ezáltal a haj kivilágosodik.

Ha érdekes hajat szeretnék, meghagyhatom pár helyen az ősz hajszálakat?

Igen. A haj ilyen kezelése a REPAREX-el könnyebb, mint festékkel. Egy kis pálcikára csavart vatta pamaccsal különböző irányban, csíkban használhatja a folyadékot, ugyanúgy csíkokat kihagyhat a kezelésből, ott megmarad az ősz hajszín.

A barátomnak ajándékoztam egy flakon REPAREX-t, de nem használta el. Most egy év után, hogyan lehet megsemmísíteni?

Egyszerűen kiönthető a mosdóba vagy a WC kagylóba, utána alaposan leöbliteni. A flakont a műanyag hulladékok közé lehet tenni.

Régebben az őszülés ellen sampont használtam. Azt gondoltam a REPAREX is az, de azt tapasztaltam, hogy nem habzik. Most mi a teendőm?

Csak annyi, hogy öblitse le a haját, és olvassa el figyelmesen a felhasználási útmutatót.

Úgy tudom, néhány kozmetikai termék használata mellett (pl. hajhullás, vagy törékeny haj kezelésekor) a gyártők speciális diétát, vagy plusz ásványi elemek bevitelét is szokták javasolni. Van ilyen javaslat a REPAREX használata mellé is?

Nem, nincs semmi ilyen javaslat. A REPAREX csak kívűlről hat.

A REPAREX használat során a lecseppent folyadék a mosdón, vagy kádon sötét foltot hagyott. Hogyan lehet ezeket eltávolítani?

H a REPAREX olyan helyre kerül, ahol nem tud dolgozni (haj), reakcióba lép a környezettel. Ha lecsöppen valahová, pár órán belül sötét folt keletkezik. Legjobb, ha használat után, minden területet, ahol dolgoztunk, alaposan áttörlünk. Ha még is folt marad valahol, enyhén klóros oldattal (DOMESTOS, SANYTOL, VANISH) eltávolítható.

Ha festem a hajam, és abbahagyom a festést akkor a lenövésnél fehér csík jelenik meg. Mi történik, ha a REPAREX alkalmazását szakítom meg?

Ha megszakítja a készítmény használatát, a haj egész hosszában elkezd visszaőszülni. Körülbelül három hónap alatt jön vissza az ősz szin.

A REPAREX alkalmazása során a hajszínem piros árnyalatú lett. Mi a teendő?

Olyankor történik ez, amikor nem tartja be a használati útmutatást. Ott pontosan le van írva, hogy csak kis adagokat alkalmazzunk. A piros árnyalat a túladagolást jelzi. A haj a REPAREX hatására fokozatosan változtatja a színét az ősztől a szőke és vörös árnyalaton keresztül a barnáig, ill. a feketéig, és az eredeti szín elérésénél áll meg. Ha esetleg más árnyalatot kap, segíthet a hajmosás.

A REPAREX használata után, másnap reggel a körmeim barnára színeződtek. Mi okozta ezt?

A REPAREX oxigén elvonó tulajdonsága minden kollagént és keratint tartalmazó szöveten működik.
Ezért javasoljuk a használati utasításban a kezelés utáni kézmosást. Ha véletlenül az oldat lefolyik az arcbőrre, nedves vattával töröljük le. A körmök elszineződését elkerülhetjük eldobható kesztyű alkalmazásával. Ha a kesztyű sérülése, vagy egyéb okból bebarnulnak a körmök, a sötét színt enyhe klóros oldattal eltávolíthatjuk. ( SAVO, DOMESTOS SANYTEL.)

Azt olvastam a használati útmutatóban, hogy a bajuszban és szakállban sok az atka. Hogy lehet eltávolítani?

A készítmény lanolint és réz acetátot tartalmaz, ezek elpusztítják az atkákat

Azt hallottam, hogy a REPAREX használatától kiegyenesedik a haj, és nem is lehet becsavarni. Igaz ez?

Nem! A haj a REPAREX használata után is úgy viselkedik, mint az eredeti, természetes haj, és úgy is kell kezelni.

Van két flakonom, aminek 3 hónapja lejárt a szavatossága. Használom, jól működik. Nem okoz valami kárt?

A REPAREX a szavatossági idő lejárta után sem okoz károsodást. A gyártó azonban a szavatossági idő után használt termékre nem vállal garanciát.

REPAREX használata után elszíneződött az inggallérom. Mit csináljak?

Ha az inggallér elszíneződött, az azt jelenti, nem volt teljesen száraz a haja. Mindig gondosan szárítsa meg a haját, mielőtt felöltözik. A REPAREX nagyon könnyen kimosható a ruhákból, fehér darab esetén enyhe klóros mosószer is használható.

Nem olvastam el a használati utasítást, azt hittem ez egy hajfesték, és az egész készítményt egyszerre öntöttem a hajamra. Nem károsodott ez által a hajam?

Semmi kárt nem okozott a hajának, csak a pénztárcájának, mert új flakont kell vennie, ha tovább kívánja használni. Egy falakon az első ciklusban kb. két hétig tart ki.

Használom a REPAREX készitményt, és azt tapasztaltam, hogy ha mozgatom a fejem, a különböző fényben a hajam kissé más árnyalatúnak tűnt, aztán újból az eredeti színt láttam. Festett haj esetében ezt nem tapasztaltam.

Ezt a jelenséget, hogy a haj színe különböző fényviszonyok között változni látszik, csak természetes hajszín esetén lehet látni. A festett haj színe, jó esetben teljesen egyöntetű. Ez is bizonyítja, a REPAREX elvégezte a dolgát!

A fejemen, a hajam egyes területein szürke és fehér színű hajkörök alakultak ki. Az orvosok azt mondták, ez az un. „vitiligó”. Ezen is segít a REPAREX?

A sima bőrön kialakult vitiligó esetén nem hatásos a REPAREX. De mivel ez a hajas fejbőrön jelentkezik, ott a REPAREX ugyanúgy hat, mint az ősz haj esetében, és visszaállítja ott is az eredeti színt.”

Már egy éve használom a készítményt. Azelőtt ritka hajam volt, most úgy tűnik, mintha besűrűsödött volna. Lehetséges ez?

Igen, ez a szer egyik hatása, de ez csak a látszat. Valójában, mivel a melanin, amelyből a REPAREX elvonja az oxigént, nagyobb molekulákat alakít. A hajszálak száma nem változik, csak annak átmérője nő meg. Ezért tűnik úgy, hogy sűrűbb lett a haj.

El tudja távolítani a REPAREX a hajkorpát? A korpa eltávolításához általában kénes oldatokat, vagy speciális samponokat szoktak ajánlani. tartalmaz a készítmény ként, vagy speciális sampont?

Legújabb tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fejbőr korpásodását az un. nanobaktérium mikróbák okozzák. Ha ezeket elpusztítják valamilyen módon, a korpásodás is megszűnik. A REPAREX ezüstöt is tartalmaz. Nem sokat, de ez a kis mennyiség is elég ahhoz, hogy elpusztítsa a nanobaktériumokat, és ez által megszünik a korpásodás. Már az ókori görögök is használták az ezüstöt és vegyületeit a mikróbák elpusztítására.

A REPAREX használata során a hajam erősebb, rugalmasabb lett. Tartalmaz ez a készítmény valamilyen tonizálót?

Nem. A fokozódó ruganyosságot és erősödést az okozza, hogy a színes melanin molekula nagysága nagyobb, mint a szintelennek. Ez épp olyan, mintha egy rugalmas csőbe száz kisméretű golyó helyébe száz nagyobb méretüt töltenénk. Megnövekszik a térfogata.

Biztos, hogy nem káros a REPAREX? Nem okoz például hajhullást?

A REPAREX átesett minden olyan előírt vizsgálaton-hivatalos laboratóriumokban-, amelyek a kozmetikai termékeknek elő vannak írva, mielőtt piacra kerülnek. Ezenkívűl regisztrált az Európai Unió kozmetikai termékek központjába, és rendelkezik, az un. „Kozmetikai biztonsági bizonyitvánnyal” (CPNP Reference: 1985787).

Maradt kérdése?

Ha nem talált választ kérdésére, ne habozzon írja meg ügyfélszolgálatunknak az alábbi űrlap segítségével, és mi 48 órán belül válaszolunk Önnek!

Telefonon érdeklődne? Hívja a  +36 (1) 7 883 884 telefonszámot, vagy ide kattintva kérjen ingyenes visszahívást!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Kérdése:

Hívj rendelésért!